Zwanger

De test is positief, u bent in verwachting! Aan de ene kant is uw zwangerschap een heerlijke periode, waarin u zich voorbereidt op de komst van uw baby. Aan de andere kant komt er in deze tijd heel veel op u af, en dat geldt zeker ook voor uw partner. Er borrelen vast allerlei vragen in u op.

Voorbereiden op het ouderschap

Zowel voor u als uw partner als toekomstige ouders is het wennen en aanpassen. U moet in deze periode van alles regelen en klaarmaken voordat uw kindje komt. Zo moet u zich voorbereiden op de bevalling en allerlei spullen aanschaffen voor de baby.

Vragen over zwangerschap

Zeker als u voor de eerste keer zwanger bent, kunt u zich ook af en toe best onzeker voelen. Hoe weet u of het goed gaat met de baby in uw buik? Wat komt er eigenlijk allemaal kijken bij zwanger zijn en bevallen? Wat mag u nu wel eten en wat niet? Wat vindt uw partner ervan? Hoe moet het met uw werk? Hebt u straks wel genoeg geld?

Gelukkig staat u er niet alleen voor en kunt u met vragen over uw zwangerschap altijd terecht bij uw verloskundige of gynaecoloog.

Onbedoeld zwanger

Is uw zwangerschap ongepland en/of ongewenst, dan kan het soms lastig zijn om de juiste beslissingen te nemen. Heeft u vragen? Er zijn organisaties die u kunnen helpen. Kijk bijvoorbeeld op Fiom.nl en Siriz.nl.

 

Opgroeien in Laarbeek
Alle kinderen moeten veilig en gezond kunnen opgroeien. Ouders en verzorgers spelen daar natuurlijk een belangrijke rol in. De LEVgroep heeft een breed bereik door middel van het inzetten van jongerenwerkers. Daarnaast voorzien zij in een breed scala van groepsaanbod, passend bij de vraag van uzelf en/of uw kinderen. Zij kunnen u mogelijk al op weg helpen met uw vraag:

 

U kunt een beroep doen op onafhankelijke cliëntondersteuning, u kunt zich hiervoor melden bij de LEVgroep.