Kinderwens

Denkt u erover om kinderen te krijgen? Dan kunt u al, voordat u zwanger raakt, veel doen om ervoor te zorgen dat uw toekomstige kind een gezonde start krijgt.

Goed voorbereiden is belangrijk

Vrouwen zijn meestal al twee weken zwanger wanneer ze ontdekken dat ze in verwachting zijn. Juist in het begin van de zwangerschap is uw ongeboren kind heel kwetsbaar. Gelukkig worden de meeste kinderen gezond geboren. Een goede voorbereiding helpt u om de kans op een gezonde zwangerschap te vergroten. Een gezond moederlichaam is tenslotte de beste basis voor een gezond kind.

Vragen over een toekomstige zwangerschap

Hebt u of heeft uw partner een ziekte, of komt er in de familie een erfelijke aandoening voor? Gebruikt u medicijnen of slikt u wel eens geneesmiddelen zonder recept? Zijn er risico’s op uw werk of dat van uw partner? Hebt u problemen ondervonden in een vorige zwangerschap?

Zeker als u één of meer van deze vragen met ‘ja’ moet beantwoorden, maar ook als dat niet zo is, kunt u behoefte hebben aan advies over wat u zelf kunt doen om zo gezond mogelijk zwanger te worden.  Natuurlijk kunt u voor advies terecht bij uw huisarts, een verloskundige of gynaecoloog.

Strakszwangerworden.nl

Op de website Strakszwangerworden.nl vindt u meer informatie, zoals antwoorden op veelgestelde vragen, een interessante quiz en een informatief filmpje.

Opgroeien in Laarbeek
Alle kinderen moeten veilig en gezond kunnen opgroeien. Ouders en verzorgers spelen daar natuurlijk een belangrijke rol in. De LEVgroep heeft een breed bereik door middel van het inzetten van jongerenwerkers. Daarnaast voorzien zij in een breed scala van groepsaanbod, passend bij de vraag van uzelf en/of uw kinderen. Zij kunnen u mogelijk al op weg helpen met uw vraag:

 

U kunt een beroep doen op onafhankelijke cliëntondersteuning, u kunt zich hiervoor melden bij de LEVgroep.